Pridať recept

Pikantné špagety s krevetami

ingrediencie

300 g
špagiet
300 g
kreviet
50 g
slaniny
2 strúčiky
ćesnaku
100 ml
Podravka pasírovaných paradajok
70 g
paradajkoveho pretlaku
70 ml
bieleho vína
20 g
mandlí
1/2 ČL
mletej papriky
2 ČL
pikantného Ajvaru
ks
olivový olej
ks
soľ

postup

Ak do jedla primiešate dlhé špagety, o zaujímavý obed máte postarané. Ak ešte pridáte slaninu a krevety, tak nezabudnite na pikantný Ajvar od Podravky, ktorý sa k nim perfektne hodí.

1.

Na zohriatom olivovom oleji opražíme na malé kúsky nakrájanú slaninu.

 
2.

Pridáme nakrájaný cesnak, mletú papriku, pretlak Podravka, zalejeme vínom a pasírovanými paradajkami Podravka, premiešame a krátko povaríme.

3.

Pridáme krevety, pikantný Ajvar Podravka, osolíme a varíme ešte niekoľko minút.

4.

Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich, pridáme k omáčke a zľahka premiešame.

5.

Posypeme nasekanými mandľami a podávame.

6.

Časť vody, v ktorej sa varili cestoviny, nevylejte, ale môžete ju použiť do omáčky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať