Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu

ingrediencie

Závitky

1/2 ks
kel
4 ks
kuracích stehien bez kosti a kože
3 strúčiky
cesnak
1 ks
čili paprička
40 g
zázvor
1/2 zväzok
jarná cibuľka
1 PL
sójová omáčka
2 PL
omáčka hoisin
trochu
kôra a šťava z 2 ks citróna
2 PL
lístky koriandra

Zálievka

30 ml
orechový olej
1 PL
med
1 PL
sójová omáčka
trochu
šťava z 2 ks limetiek
podľa chuti
soľ

Šalát

1 ks
veľký baklažán
1/2 zväzok
jarná cibuľka
1 PL
lístkov koriandra
1 PL
lístkov mäty
1 PL
lístkov bazalky
2 ks
čili papričiek
4 PL
arašidy
2 PL
čiernych sezamových semienok
podľa chuti
Sladkokyslá omáčka (Sweetchili) na podávanie

postup

Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho slávnostný obed.

1.

Počet porcií: 4
Sezónne suroviny: ANO
Režim: Vlhká para
Doplnenie vody do zásobníka: Áno
Predhrievanie: Áno
Teplota: 96 °C
Čas prípravy: 15 minút
Vhodná nádoba: Dierovaná nádoba
Teplotná sonda: 80 °C

2.

Kel rozoberieme, veľké listy rozložíme na dierovaný plech a vložíme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para, varíme pri teplote 96 °C asi 3 minúty. Potom listy ihneď schladíme v studenej vode s ľadom, scedíme a osušíme papierovou utierkou.

3.

Baklažány olúpeme, nakrájame na kocky 1 x 1 cm a dáme variť do predhriatej rúry s funkciou Vlhká para pri teplote 96 °C na 12 minút, potom necháme vychladnúť.

 

Zázvor, cesnak, čili, jarnú cibuľku a koriander rozmixujeme v kuchynskom robote na hladkú pastu, do ktorej pridáme kuracie mäso, sójovú omáčku a omáčku hoisin, citrónovú šťavu a kôru, soľ a opäť rozmixujeme na konzistenciu mletého mäsa.

4.

Pomocou lyžice rozdelíme kuraciu zmes na kelové listy a zrolujeme podobne ako španielske vtáčiky. Hotové závitky preložíme do dierovanej nádoby, do stredu jedného závitku zapichneme teplotnú sondu a varíme v predhriatej rúre s funkciou Vlhká para pri teplote 96 °C. Sondu nastavíme na 80 °C.

5.

Baklažány zmiešame s nasekanou čili papričkou, bylinkami, cibuľkou a arašidmi. Pripravíme si zálievku z limetkovej šťavy, oleja, sójovej omáčky, medu a soli. Zálievkou ochutíme baklažánový šalát.

6.

Baklažánový šalát naložíme na taniere, posypeme sezamovými semienkami, navrch položíme prekrojené závitky a podávame s mištičkou sladkokyslej omáčky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.