Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkovo-mirabelkový džem s ciderom

ingrediencie

400 g
jabĺk (olúpaných a nakrájaných alebo nastrúhaných)
400 g
mirabeliek (očistených, vykôstkovaných a nakrájaných)
3 vetvičky
čerstvého citrónového tymianu
1 balíček
Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker
200 ml
cideru (jablčný kvasený nápoj)

postup

1.

Na prípravu džemu vložíme do hrnca jablká s mirabelkami, umyté vetvičky tymianu, želírovací cukor a dobre premiešame. Prilejeme cider. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2.

Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3.

Odoberieme vetvičky tymianu, prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIPY:

- čerstvý tymian možno nahradiť 2 PL sušeného tymianu, ktorý povaríme s džemom v čajovom vrecku.

- cider môžeme nahradiť jablčným muštom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Spenená zrnková
Nespravte si „faux pas“ v kaviarni!
Nespravte si „faux pas“ v kaviarni!
Pitie kávy patrí medzi každodenné rituály väčšiny dospelých ľudí. Ak nepatríte medzi človeka, čo ihneď po zobudení musí...
egreš
Egreše
Egreše
Egreše sú veľmi chutné ovocie. Pri správnom výbere odrody je dokonca aj sladké. Egreš bol pôvodne obyčajný divoký ker...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...