Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marhuľovo-nektárinkový džem so sektom

ingrediencie

600 g
marhule (očistené a vykôstkované)
600 g
nektárinky (očistené a vykôstkované)
200 ml
sekt
1 balíček
Želírovací cukor Super 3:1 Dr.Oetker

postup

1.

Na prípravu džemu marhule a nektárinky čiastočne rozmixujeme vo veľkom hrnci pomocou ponorného mixéra. Pridáme sekt a želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2.

Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3.

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

4.

TIP: Sekt môžeme nahradiť grapefruitovým džúsom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať