Pridať recept

Marhuľovo-nektárinkový džem so sektom

ingrediencie

600 g
marhule (očistené a vykôstkované)
600 g
nektárinky (očistené a vykôstkované)
200 ml
sekt
1 balíček
Želírovací cukor Super 3:1 Dr.Oetker

postup

1.

Na prípravu džemu marhule a nektárinky čiastočne rozmixujeme vo veľkom hrnci pomocou ponorného mixéra. Pridáme sekt a želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

 
2.

Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3.

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

4.

TIP: Sekt môžeme nahradiť grapefruitovým džúsom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.