Pridať recept

FOTORECEPT: Kuracia roláda z parného hrnca

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie prsia

Plnka I.:

ks
majoránka
ks
petržlenová vňať
ks
soľ
5 ks
vajce
3 strúčiky
cesnaku
10 ks
staršie rožky

Plnka II.:

1 ks
cibuľa
ks
soľ, rasca drvená
250 g
kuracia pečeń

postup

Parný hrniec je výborná pomôcka pre lenivých kuchárov, všetko naskladáte do parného hrnca, nastavíte a máte navarené.

1.

Plnka I.: 5 rožkov namočíme do vody a vyžmýkame, 5 rožkov nakrájame na kocky a zmiešame ich s vyžmýkanými rožkami, pridáme rozhabarkované vajcia, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať, majoránku, soľ a dobre premiešame.

Kuracia roláda z parného hrnca
Kuracia roláda z parného hrnca
Zdroj: evauhlik
 
2.

Plnka II.: cibuľu speníme na masti, pridáme očistené, na drobnejšie nakrájané kuracie pečienky a opražíme, pridáme drvenú rascu a trochu osolíme.

Kuracia roláda z parného hrnca
Kuracia roláda z parného hrnca
Zdroj: evauhlik
3.

Kuracie prsia nakrájame na rezne a mierne ich naklepeme, na dosku dáme fóliu, na fóliu naukladáme rezne tak aby sa prekrývali a spoje jemne naklepeme - výhodou takto pripravovanej rolády je, že nepotrebujete celý plát mäsa, ak mäso preložíte a jemne sklepete v pare sa scelí a vytvorí celý, jednoliaty plát na mäso rozložíme rožkovú plnku a do stredu uložíme pečienku.

Kuracia roláda z parného hrnca
Kuracia roláda z parného hrnca
Zdroj: evauhlik
4.

Opatrne pomocou fólie roládu zrolujeme a ešte fóliou párkrát omotáme.

Kuracia roláda z parného hrnca
Kuracia roláda z parného hrnca
Zdroj: evauhlik
5.

Dáme do parného hrnca, pridáme aj zemiaky v šupe. Mäso paríme cca 60 minút a zemiaky 30 minút, záleží ale od druhu parného hrnca.

Kuracia roláda z parného hrnca
Kuracia roláda z parného hrnca
Zdroj: evauhlik
6.

Keď je mäso hotové, preložíme ho na pekáčik, fóliu prestrihneme a odstránime, počas parenia sa v nej nazhromaždí šťava, o ktorú netreba prísť, pridáme zemiaky, posypeme bylinkami a dáme na 10 minút zapiecť.

Kuracia roláda z parného hrnca
Kuracia roláda z parného hrnca
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať