Pridať recept

Marhuľový džem

ingrediencie

1000 g
marhule
1 balíček
Želírovací cukor Extra 2:1 Dr.Oetker

postup

Džem s kúskami ovocia a plný marhuľovej chuti.

1.

Marhule očistíme, vykôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. Takto očistených nám treba 1 kg marhúľ. Dáme ich do väčšieho hrnca, pridáme želírovací cukor a dobre premiešame. 

 
2.

Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 5 minút. Penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov. Poháre zavičkujeme a otočíme hore dnom na 5 minút. Potom ich už normálne zabalíme do deky a necháme pomaly vychladnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.