Pridať recept

Džem z čiernych ríbezlí so škoricou

4
porcie
16
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
čierne ríbezle
1 balíček
Gelfix Super 3:1 Dr.Oetker
1 štipka
mletá škorica
350 g
cukor kryštálový

postup

Rýchly džem s Gelfixom Super 3:1 Dr.Oetker zo zdravých čiernych ríbezlí s pridanou škoricou osvieži na bagete či chlebíku. Naviac obsahuje menej cukru a viac ovocia.

1.

Ríbezle zbavíme stoniek, odvážime a dobre umyjeme. Polovicu rozmixujeme ručným mixérom, ostatné necháme celé a spolu dáme do väčšieho hrnca.

 
2.

Gelfix zmiešame s 2 PL kryštálového cukru a dobre spolu premiešame a pridáme k ovociu. Povaríme asi 1 minútu za stáleho miešania.

3.

Do hrnca pridáme ostatný cukor a štipku škorice a povaríme minimálne 5 minút. Urobíme želírovaciu skúšku (kvapneme na tanierik), či je džem dostatočne hustý, ak nie, doložíme ešte 1 ČL kyseliny citrónovej. Ríbezle však majú dobrú želírovaciu schopnosť, preto ani kyselinu treba nebude.

4.

Odoberieme penu a plníme do čistých fliaš, ktoré starostlivo uzatvoríme viečkom a hneď obrátime hore dnom na 5 minút, aby viečka dobre chytili. Nesterilizujeme, otočíme nazad a zabalíme do deky na noc. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
snezienka69
16.7.2019 23:58 | |
+3 -1
Gelfix je najlesia,najkvalitnejsia a najrychlejsia pomôcka na varenie dzemu podla postupu na obale.varim tak dzem ix ix rokov z rôzneho ovocia
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.