Pridať recept

Jednoduchý ríbezľový koláč

ingrediencie

1 hrnček
hrubá múka
1 hrnček
polohrubá múka
1 hrnček
cukor
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1 balíček
Kypriaci prášok s vínnym kameňom Dr.Oetker
1 ks
vajce
1/2 hrnček
rastlinný olej
1 hrnček
mlieko

Plnka

300 g
ríbezle červené mrazené
5 PL
ríbezľový džem

Želatina

400 ml
voda
1 balíček
Zlatý klas Dr.Oetker
3 PL
cukor
3 PL
sirup lesná zmes

postup

Jednoduchý hrnčekový koláč s džemom a ovocím, so želatínou. 1 hrnček= 250ml.

1.

Hrubú múku, polohrubú múku,vajce, kypriaci prášok, krupicový cukor, mlieko, vanilkový cukor a olej spolu vymiešame na hladké cesto. Stredne veľký, hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a cesto prenesieme.

 
2.

Ríbezľový džem premiešame s ríbezľami a navrstvíme na cesto.

3.

Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st, cca 30 minút.

4.

Z vody, Zlatého klasu, sirupu, cukru uvaríme hustú želatinovú zmes.

5.

Keď je koláč upečený, a aj vychladnutý, uvarenú želatinu nalejeme na povrch koláča.Necháme vychladnúť. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať