Pridať recept

Tvarohovo-ríbezľový koláč

ingrediencie

350 g
hladká múka špeciál
70 g
práškový cukor
200 g
maslo Hera
1 ks
vajce
2 PL
kyslá pochúťková smotana
1 ks
prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
ks
nastrúhaná citrónová kôra

Tvarohová plnka:

750 g
jemný tvaroh
150 g
práškový cukor
3 ks
vajcia
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1 balíček
Zlatý klas Dr. Oetker (40 g)
ks
nastrúhaná citrónová kôra
ks
ríbezle

Na posypanie cesta:

150 g
mleté vlašské orechy
50 g
práškový cukor
ks
mletá škorica
ks
ríbezľový džem (na potretie cesta)

postup

Koláčik je veľmi chutný, jednoduchý, vhodný na nedeľné popoludnie.

1.

Cesto: múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme práškový cukor, maslo, kyslú smotanu, vajce, citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na väčšiu a menšiu časť. Väčšiu časť odložíme do chladničky a menšiu v mikroténovom vrecku do mrazničky.

 
2.

Tvarohová plnka: tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, žĺtky, Zlatý klas zmiešame a pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.

3.

Väčšiu časť cesta vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Pomocou valčeka ho prenesieme na plech, ktorý sme vymastili a posypali múkou. Plech rozmer 30x40 cm. Cesto potrieme ríbezľovým džemom, ja som použila môj domáci a posypeme mletými orechami, cukrom a škoricou podľa chuti.

4.

Na orechy natrieme tvarohovú plnku, ktorú posypeme ríbezľami. Z mrazničky vyberieme menšiu časť cesta a nastrúhame ho na tvarohovú náplň s ríbezľami.

5.

Dáme piecť pri teplote 200°C na 40 minút alebo dlhšie podľa potreby do ružova. Necháme vychladnúť, aby tvaroh stuhol. Posypeme práškovým cukrom. Krájame na rezy, najlepšie je keď koláč postojí a vrchná časť zmäkne. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať