Pridať recept

Ríbezľový džem

ingrediencie

2 kg
ríbezle čerstvé
1 kg
Extra želírovací cukor
2 KL
Kyselina citrónová Dr.Oetker

postup

Ríbezle mám v záhrade, tak džem či lekvár varím každý rok. Mám ho v zásobe do ďalšej úrody.

1.

Ríbezle aj so stopkami umyjeme a zbavíme nečistôt. Potom uvaríme v hrnci asi 15 minút, kým nie sú mäkké. Prepasírujeme ich cez husté sitko. Šťavu vlejeme do hrnca a pridáme želírovací cukor.

 
2.

Varíme za stáleho miešania ešte 10 minút. Prípadnú penu odoberieme. Vykonáme želírovaciu skúšku. Ak nie je džem dosť hustý pridáme 2-3 lyžičky kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

3.

Džem nalejeme do čistých nahriatych pohárov a uzavrieme viečkom. Otočíme na 5 minút hore viečkom. Odložíme do deky až do vychladnutia. Vyšli mi 4 poháre 300 ml.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.