Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hrnčeková muffiny s tvarohom a slivkovým lekvárom

24
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajcia
1 hrnček
jemný kryštálový cukor (300 ml)
2 hrnčeky
polohrubá múka (600 ml)
1 hrnček
mlieko (300 ml)
1/2 hrnček
rastlinný olej (150 ml)
2 PL
holandské kakao
1 balíček
vanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíček
prášok do pečiva Dr. Oetker

Tvarohová náplň:

250 g
jemný tvaroh
1 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor Dr. Oetker
práškový cukor
nastrúhaná citrónová kôra
1 PL
Zlatý klas Dr. Oetker

Lekvárová náplň:

slivkový lekvár

postup

Veľmi jednoduché, výborné, chutné pečivo.

1.

Cesto: spolu zmiešame všetky suché prísady, múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme cukor, vanilkový cukor, kakao. Spolu zmiešame tekuté prísady, vajcia vyšľaháme vidličkou, prilejeme po troche olej a vlažné mlieko. Všetko spolu zmiešame. Hrnček používam 300 ml.

2.

Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami. Na spodok lyžicou dáme trochu cesta, lyžičku tvarohovej náplne a trochu lekváru. Na povrchu znovu dáme cesto, do 3/4 košíčka. Upečieme pri teplote 180°C podľa potreby.

3.

Tvarohová náplň: v miske zmiešame tvaroh, vajce, vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, citrónovú kôru a zlatý klas.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.