Jahodovo-tvarohová torta
ingrediencie
Plnka:
Na zdobenie:
postup
Tvaroh a jahody sú vynikajúca kombinácia a šľahačka k tomu, je výborná pochúťka!
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, múku, pridáme vodu, preosiate kakao, lyžičku prášku do pečiva. Upečieme vo forme priemer 24 cm, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Teplota 180°C 20 minút. Vyskúšame špajdlou. Necháme vychladnúť.
Plnka: smotanu vyšľaháme so Smeta-fix Dr. Oetker a troškou práškového cukru. Do misy dáme tvaroh, vanilkový cukor, vyšľahanú smotanu a premiešame. Zamiešame scedené jahody, ktoré vidličkou roztlačíme. Želatínový stužovač Dr. Oetker si pripravíme podľa návodu a ihneď zašľaháme pripravenú šľahačkovo-tvarohovú zmes. Dochutíme práškovým cukrom a môžeme prifarbiť červeným potravinárskym farbivom.
Vychladnutý korpus vložíme naspäť do formy, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou. Pokropíme ho scedenou jahodovou šťavou, potrieme domácim jahodovým džemom. Natrieme plnkou a odložíme do chladničky, kým nestuhne, najlepšie do druhého dňa.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.