Pridať recept

Zapekané cestoviny so šunkou a syrom

8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
cestoviny vrtuľky
250 g
šunka dusená
200 g
tvrdý syr
1 ks
stredne veľká cibuľa
200 ml
smotana na šľahanie
200 ml
kyslá pochúťková smotana
2 ks
vajíčka
ks
rastlinný olej
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
100 g
nahrubo nastrúhaný tvrdý syr

postup

Je to rýchlovka a chutí vynikajúco!

1.

Cestoviny uvaríme v slanej vode s trochou oleja, scedíme. Cibuľu očístíme a opražíme dosklovita na malom množstve oleja. Pridáme na malé kocky pokrájanú šunku a spolu popražíme.

 
2.

Syr postrúhame nahrubšie. Všetky suroviny zmiešame vo väčšej nádobe, osolíme, pridáme mleté čierne korenie. Pripravíme si zálievku zo smotany na šľahanie, kyslej smotany, vajíčok a zalejeme pripravené cestoviny.

3.

Upečieme vo vymastenej zapekacej nádobe pri teplote 180°C 25 minút alebo podľa potreby. Pred koncom pečenia posypeme strúhaným tvrdým syrom a dopečieme. Podávame so zeleninovým šalátom, uhorkou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Urobte najlepšiu večeru na svete za 25 minút! Americké CHOP SUEY, tento bleskový kastról budete chcieť robiť každý deň
Urobte najlepšiu večeru na svete za 25 minút! Americké CHOP SUEY, tento bleskový kastról budete chcieť robiť každý deň
Nestojte dlho pri sporáku a pripravte si tieto úžasné cestoviny. Hotové sú do pár minút!
Pečená kukurica
Jedlá sa pečú takmer samé! Vydrží všetko a urobíte v ňom najviac receptov, máte ho doma? Ak nie, ihneď to napravte
Aj vy preferujete recepty s jednoduchou prípravou? Máme pre vás skvelý tip! Zaobstarajte si perfektného...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...