Pridať recept

Cukety v oleji

1
porcia
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
cuketa
250 ml
voda
250 ml
ocot
100 ml
olivový olej extra panenský
5 strúčikov
cesnaku

postup

Keď som videla tento recept v útlej knižôčke, ktorú som si od kamošky asi pred 8 rokmi odkopírovala, hneď som dostala na to chuť.

1.

Cukety nakrájame na hranolčeky, dlhé asi 4-6 cm, hrubé cca 1cm.

 
2.

Vodu s octom prevaríme, cuketové hranolčeky vložíme do vriacej vody s octom, povaríme asi 5 minút.

3.

Hranolčeky potom vyberieme a necháme odkvapkať. Vychladnuté cuketové hranolčeky plníme do pohárov a zalejeme kvalitným olivovým olejom. Povrch pokryjeme cesnakom, ktorý nakrájame na plátky. Poháre zavíčkujeme.

4.

Uložíme ich v chlade a po 3 dňoch môžeme konzumovať. Takto naloženú cuketu používame ako prílohu k rôznym pokrmom. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
11 skvelých receptov na zaváranú cuketu
Cuketová sezóna je v plnom prúde! Ak je nad vaše sily všetku priamo spotrebovať, uchovajte si ju na zimu. Tu je...