Pridať recept

FOTORECEPT: Základ na lečo z ačokči

ingrediencie

ks
ačokča
ks
paradajky
ks
morská soľ

postup

Dnes som si pripravila základ na lečo z ačokči. Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčík, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Vhodné sú na priamu konzumáciu vo forme zeleninových šalátov. V kuchyni sa odporúča naplniť ich mletým mäsom, použiť do zmesi s inou zeleninou, zapekať či pridávať do polievok. Plody sú chutné aj sterilizované v sladkokyslom náleve ako nakladané uhorky alebo ako paprika.

1.

Ačokči, zbierajú sa malé, pokiaľ nie sú tvrdé a pokiaľ neočernejú semienka.

Fotorecept: Základ na lečo z ačokči
Fotorecept: Základ na lečo z ačokči
Zdroj: dorisa
 
2.

Malé plody som nakrájala na plátky. Vo veľkej mise ich osolíme a necháme hodinu postáť.

Fotorecept: Základ na lečo z ačokči
Fotorecept: Základ na lečo z ačokči
Zdroj: dorisa
3.

Na kocôčky nakrájame aj paradajky. Po hodine zmiešame obe zeleniny.

Fotorecept: Základ na lečo z ačokči
Fotorecept: Základ na lečo z ačokči
Zdroj: dorisa
4.

Pripravíme si poháre. Zmes paradajky a ačokči plníme nasucho do pohárov tak, že ich natlačíme čo najviac. Potom poháre zavrieme. Sterilizujeme pri teplote 90 stupňov asi 30 minút. Keď by sme si chceli robiť z polotovaru lečo, jednoducho na olej dáme cibuľu (možeme aj klobásky) a postupujeme ako pri klasickom leči, pridaním vajec. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať