Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový koláč

12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
jablká
1 ks
škoricový cukor
1 ks
Zlatý klas
350 ml
voda
300 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
1 PL
kyslá smotana
100 g
práškový cukor
1 štipka
soľ
1 ks
kypriaci prášok
2 PL
kokos
120 g
maslo

postup

Jednoduchý jablkový koláč, no úžasne chutný a šťavnatý.

1.

Najprv si očistíme a nastrúhame jablká. Dáme ich do hrnca, ak treba, podlejeme troškou vody a necháme chvíľu dusiť. Pridáme škoricový cukor, v prípade, že sú jablká kyslé, ešte trocha cukru. Zlatý klas rozmiešame vo vode a prilejeme k jablkovej zmesi. Chvíľku povaríme, odstavím a necháme prechladnúť.

2.

Pripravíme si cesto. Múku, cukor, soľ a kypriaci prášok zmiešame. Pridáme vajce, kyslú smotanu a maslo. Spracujeme na hladké cesto, ktoré potom necháme asi na hodinku v chladničke. Asi 2/3 cesta rozvaľkáme na cca 4 mm a vystelieme ním dno a boky tortovej formy. Cesto posypeme kokosom. Na to nalejeme jablkovú zmes. Opäť posypeme kokosom. Zo zvyšku cesta vykrojíme ľubovoľné tvary a naukladáme na vrch cesta.

3.

Koláč pečieme asi 20 minút pri 170 stupňoch.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.