Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slnečné potešenie zo Stredomoria

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olivový olej
100 g
cibuľa
3 strúčiky
ćesnak
390 g
Podravka krájané paradajky
200 ml
Podravka pasírované paradajky
80 g
zelené olivy
1 PL
kapary
115 g
Eva sardinky v rastlinnom oleji
1 PL
nasekaná petržlenová vňať
400 g
Podravka cestoviny penne
ks
nasekaná bazalka
ks
soľ

postup

Cestoviny a ďalšie stredomorské ingrediencie, ako sú paradajky či sardinky sú ideálnou kombináciou na ľahkú stredomorskú večeru, a to nielen pri mori.

1.

Na horúcom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku. Pridáme pretlačený cesnak, krájané a pasírované paradajky Podravka, nakrájané olivy a kapary.

2.

Omáčku varíme 10 minút. Po uvarení, pridáme nakrájané Eva sardinky.

3.

Podravka cestoviny pripravíme podľa návodu.

4.

Podávanie: Ak je to potrebné, pridáme soľ. Uvarené cestoviny polejeme hotovou omáčkou. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou a bazalkou.

5.

Malé tajomstvo: Pripravená omáčka výborne chutí aj s ryžou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.