Pridať recept

Slnečné potešenie zo Stredomoria

ingrediencie

2 PL
olivový olej
100 g
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
390 g
Podravka krájané paradajky
200 ml
Podravka pasírované paradajky
80 g
zelené olivy
1 PL
kapary
115 g
Eva sardinky v rastlinnom oleji
1 PL
nasekaná petržlenová vňať
400 g
Podravka cestoviny penne
ks
nasekaná bazalka
ks
soľ

postup

Cestoviny a ďalšie stredomorské ingrediencie, ako sú paradajky či sardinky sú ideálnou kombináciou na ľahkú stredomorskú večeru, a to nielen pri mori.

1.

Na horúcom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku. Pridáme pretlačený cesnak, krájané a pasírované paradajky Podravka, nakrájané olivy a kapary.

 
2.

Omáčku varíme 10 minút. Po uvarení, pridáme nakrájané Eva sardinky.

3.

Podravka cestoviny pripravíme podľa návodu.

4.

Podávanie: Ak je to potrebné, pridáme soľ. Uvarené cestoviny polejeme hotovou omáčkou. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou a bazalkou.

5.

Malé tajomstvo: Pripravená omáčka výborne chutí aj s ryžou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať