Pridať recept

Klasický burger

ingrediencie

4 ks
žemle na hamburger
400 g
mleté hovädzie mäso
2 ČL
Podravka ochucovadlo natur
3 PL
pikantný Ajvar Podravka
3 PL
jemný Ajvar Podravka
2 PL
majonéza
2 ks
paradajky
1 ks
cibuľa
4 lístky
zelený šalát

postup

Pripravujete grilovačku pre svojich kamarátov a chcete im ugrilovať niečo iné ako len špekáčky a klobásy? Vyskúšajte urobiť tento hamburger a uvidíte, že vaši hostia budú nadšení!

1.

Zmiešame mleté hovädzie mäso s Podravka ochucovadlom natur a Podravka Ajvarom pikant. Zo zmesi vytvarujeme 4 hrubšie placky, poukladáme ich na tácku, obalíme potravinovou fóliou a zaťažíme. Dáme odležať do chladničky na približne 30 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

 
2.

Medzitým zmiešame jemný Ajvar Podravka s majonézou. Žemle na hamburger prekrojíme na polovicu, spodnú časť potrieme zmesou vytvorenou z Ajvaru a majonézy a na to položíme list šalátu.

3.

Paradajky nakrájame na tenké plátky a cibuľu na krúžky.

4.

Pripravené a odležané placky ugrilujeme na horúcom grile z každej strany.

5.

Podávanie: Hotové placky položíme na šalátový list, pridáme plátok paradajky a krúžok cibule. Na vrch môžeme pridáme ešte lyžicu Ajvaru Podravka. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať