Pridať recept

FOTORECEPT: Parmigiana - cuketový nákyp so sójovou drťou

Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Zdroj: dorisa
6
porcií
180
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
veľká cuketa
1 balíček
sójová drť
2 ks
hotová omáčka na cestoviny s bazalkou (siciliana)
2 balíčky
strúhaná mozzarella

postup

Obľúbené zapekané jedlo z cukety.

1.

Mala som veľkú cuketu. Očistíme ju, nakrájame na tenké plátky.

Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Zdroj: dorisa
 
2.

Tieto postupne v rúre grilujeme.

Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Zdroj: dorisa
3.

Zo sójovej drte (uvaríme v osolenej vode) a hotových paradajkových omáčok na špagety pripravíme omáčku. Omáčky sú ochutené, ak robíte omáčku z paradajok, treba ochutiť.

Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Zdroj: dorisa
4.

Keď máme všetky cukety ugrilované, tak si zoberieme pekáč, alebo ako ja rajnicu Stone Legens. Začíname klásť vrstvy. Na spodok idú plátky cukety. Potom navrstvíme pripravenú omáčku, pokryjeme strúhanou mozzarellou...

Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Zdroj: dorisa
5.

...takto pokračujeme, pokiaľ máme suroviny.

Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Zdroj: dorisa
6.

Končíme paradajkovou omáčkou a strúhaným syrom. Rajnicu dáme do rúry a jedlo zapekáme. Dobrú chuť.

Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Parmigiana (cuketový nákyp so sójovou drťou)
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Cuketové leto: Najlepšie recepty s cuketou na jednom mieste, blesková príprava a chuť úžasná
Cuketové leto: Najlepšie recepty s cuketou na jednom mieste, blesková príprava a chuť úžasná
Máte doma zásobu cukety a hľadáte inšpiráciu, čo z nej okrem placiek či polievky pripraviť? Máme ich pre vás...
TOP
Cuketové muffiny
Nastrúhať cuketu, pridať vajíčko a dávku odrazu zdvojnásobiť! Najlepšie slané muffiny bez múky, absolútny úspech na obed aj na večeru
Vynikajúca pochúťka upečená do pol hodiny! Super vláčne, sýte a chuťovo fantastické cuketové muffiny pre celú rodinu.