Pridať recept

Plnené zemiaky

ingrediencie

6 ks
zemiaky
3 ks
tavený syr trojuholník
1 ks
cibuľa
4 ks
anglická slanina (plátky)
ks
bazalka
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
olivový olej

postup

Jednoduchý recept, ak doma nič nemáte, ale niečo by ste zjedli :) presne tak aj vznikol :)

1.

Zemiaky poriadne umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode.

 
2.

Medzi tým si nakrájame menšiu cibuľu, slaninu a bazalku na menšie kúsky.

3.

Uvarené zemiaky v šupke rozdelíme pozdĺžne na polovicu. Každú polovicu opatrne vydlabeme.

4.

Vnútro zemiakov, slaninu, cibuľu, bazalku a syr spolu zmiešame, aby nám vznikla masa. Ochutíme soľou a korením. Polovice vydlabaných zemiakov naukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a naplníme pripravenou zmesou.

5.

Zemiaky dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 200 stupňoch, približne 20 minút. DOBRÚ CHUŤ!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Lepenice
Len málo ľudí robí ešte tento recept! Ak máte doma zemiaky, urobte si LEPENICE! Toto zemiakové jedlo chutí všetkým a sýta večera je hotová do pol hodiny
Nemáte čas po práci na zdĺhavé varenie? Pripravte si spolu s nami toto fantastické jedlo a nasýtite celú...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...