Cuketové halušky so šampiňónmi
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
najemno nastrúhaná cuketa
300
g
polohrubá múka (odhad)
1
PL
soľ morská, korenie čierne mleté
1
ks
plesňový syr Rival
1
ks
veľka cibuľa
1
téglik
smotana kyslá
ks
olej
200
g
šampiňóny
postup
Kamarát doniesol recept na tieto halušky. Kombinácia šampiňónov, plesňového syra je hodná vyskúšania.
1.
Cuketu ošistíme, vyberieme jaderník. Nastrúhame najemno ako zemiaky. Pridáme soľ, polohrubú múku podľa potreby a vypracujeme cesto na halušky. Varme ich v osolenej vode. Pokiaľ sa varia halušky, urobíme si zmes. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a na hrubom strúhadle strúhané šampiňóny, osolíme a okoreníme. Za chvíľu sú orestované. Ku koncu pridáme rozmrvený plesňový syr Rival. Uvarené halušky po uvarení zlejeme a pridáme do zmesi. Premiešame.
2.
Podávame s kyslou smotanou. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.