Pridať recept

Cuketové halušky so šampiňónmi

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
najemno nastrúhaná cuketa
300 g
polohrubá múka (odhad)
1 PL
soľ morská, korenie čierne mleté
1 ks
plesňový syr Rival
1 ks
veľka cibuľa
1 téglik
smotana kyslá
ks
olej
200 g
šampiňóny

postup

Kamarát doniesol recept na tieto halušky. Kombinácia šampiňónov, plesňového syra je hodná vyskúšania.

1.

Cuketu ošistíme, vyberieme jaderník. Nastrúhame najemno ako zemiaky. Pridáme soľ, polohrubú múku podľa potreby a vypracujeme cesto na halušky. Varme ich v osolenej vode. Pokiaľ sa varia halušky, urobíme si zmes. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a na hrubom strúhadle strúhané šampiňóny, osolíme a okoreníme. Za chvíľu sú orestované. Ku koncu pridáme rozmrvený plesňový syr Rival. Uvarené halušky po uvarení zlejeme a pridáme do zmesi. Premiešame.

Cuketové halušky so šampiňónmi
Cuketové halušky so šampiňónmi
Zdroj: dorisa
 
2.

Podávame s kyslou smotanou. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
18.8.2017 19:08 | |
+1 -1
zabudla som na množstvo šampiňónov .....200g
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.