Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Cuketové tyčinky

ingrediencie

150 g
cuketa
soľ
100 g
maslo
200 g
polohrubá múka
4 strúčiky
cesnak
1/2 balíček
prášok do pečiva
ovsené vločky na zahustenie
1 ks
vajíčko na potretie
slnečnicové, ľanové semienka

postup

Výborné chrumkanie len tak k televízii.

1.

Mladú cuketu postrúhame na jemno aj so šupkou, posolíme a necháme chvíľu odstáť, potom dobre vyžmýkame a pridáme múku, zmäknuté maslo, pretlačený cesnak, prášok do pečiva a zamiesime cesto.

2.

Ak je cesto riedke, zahustíme ho ovsenými vločkami, cesto zabalíme do fólie a uložíme do chladu na pol hodinky.

3.

Cesto vyvaľkáme priamo na pečiacom papieri na tenko, preložíme aj s papierom na plech, potrieme vajíčkom a nakrájame na širšie a kratšie tyčinky.

4.

Posolíme a posypeme semienkami - ľan, slnečnica, kmín a pod. pečieme na 220°C asi 10 minút do chrumkava.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.