Pridať recept

Kuracia šunka s kápiou

ingrediencie

3/4 kg
kuracie prsia nakrájané na kocky
1/4 kg
vykostené kuracie stehno bez kože
1 PL
rýchlosoľ
1 KL
cukor
1 PL
želatína v prášku
1 dl
voda
1 ks
čerstvá kapia

postup

Ak ju raz vyskúšate, už si nikdy v obchode žiadnu inú šunku nekúpite.

1.

Kuracie mäso nakrájame na kocky a riadne rozklepeme tĺčikom na kašovitú masu.

 
2.

Pridáme polievkovú lyžicu rýchlosoli, kávovú lyžičku cukru, polievkovú lyžicu práškovej želatíny, deci vody a nadrobno nasekanú kápiu.

3.

Všetko riadne premiešame, naplníme do mikroténového vrecka, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzatvoríme a uschováme deň-dva v chladničke.

4.

Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 2 hodiny pri teplote 75-80°C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu).

5.

Po uvarení šunku aj s vreckom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa “dozrieť”. Z 1kg mäsa získame 800g kvalitnej domácej šunky. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur. Dobrú chuť!

6.

Tip: K hydinovému mäsku môžete pridať 10 deka mletej slaninky, bude "mastnejšia".

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať