Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkvovy sirup

1
porcia
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

ks
mrkva
ks
voda
ks
Cukor 0,75 kg na liter
ks
Suquick pomarancovy velky
trochu
rum

postup

1.

Mrkvu. Ja som robila z asi 10 kg. Očistíme, zalejeme vodou, uvaríme domäkka. Zaliata je len tak, aby bola celá zaliata.

2.

Buď rozmixujeme na jemnunko, alebo odstavíme a použijeme aj dužinu. Použijeme aj vodu, v ktorej sa varila mrkva.

3.

Máme hustú kašu. Zriedime tak, aby nám vyhovovala hustota. Mrkvový sirup má byť hustý. Stačí zriediť tak, aby sa lial ale bol hustý. Ja som do kaše s 10 kg priliala asi 3 az 4 litre vody. Dáme trochu rumu na sterilizáciu.

4.

Uvaríme, musí vrieť a byť uvarený. Vlejeme Sunquick. A cukor v pomere 0,75 kg na liter. Zas zovrie, rozpustí sa cukor. A vriace nalejeme do fliaš a zastoplujeme či zavíčkujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.