Mrkvovy sirup
1
porcia
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
ks
mrkva
ks
voda
ks
Cukor 0,75 kg na liter
ks
Suquick pomarancovy velky
trochu
rum
postup
1.
Mrkvu. Ja som robila z asi 10 kg. Očistíme, zalejeme vodou, uvaríme domäkka. Zaliata je len tak, aby bola celá zaliata.
2.
Buď rozmixujeme na jemnunko, alebo odstavíme a použijeme aj dužinu. Použijeme aj vodu, v ktorej sa varila mrkva.
3.
Máme hustú kašu. Zriedime tak, aby nám vyhovovala hustota. Mrkvový sirup má byť hustý. Stačí zriediť tak, aby sa lial ale bol hustý. Ja som do kaše s 10 kg priliala asi 3 az 4 litre vody. Dáme trochu rumu na sterilizáciu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.