Pridať recept

Úžasné indické jedlo - Kofta Bhoona

Úžasné indické jedlo - Kofta Bhoona
Zdroj: indickerecepty

ingrediencie

450 g
Jahňacie alternatívne bravčové mleté mäso
3 ks
cesnak pokrájaný najemno
1 ks
vajce
1,5 ČL
garam masala
2 ks
čerstvé chilli pokrájané najemno
4 PL
čerstvá koriandrová vňať pokrájaná najemno
2,5 ČL
soľ
3 PL
ghee alebo olej
1 ks
cibuľa pokrájaná najemno
1,5 PL
zázvor pokrájaný najemno
2 ČL
mletý koriander
1 ČL
mletá rímska rasca
1 ČL
mleté chilli
1/2 ČL
mletá kurkuma
2 PL
paradajkový pretlak
225 ml
teplá voda
50 g
mrazený hrášok

postup

Tento recept je tradičným indickým jedlom plný chutí a vôni. Po prvom súste spoznáte tú pravú lásku ;). Jeho perfektne vyvážená chuť predurčuje toto jedlo na prvé miesta v rebríčkoch obľúbených jedál. Podáva sa s chlebom Naan alebo Basmati ryžou.

1.

V mise spoločne vymiešame mäso, cesnak, chili, garam masalu, soľ, čerstvý koriander a vajce. Ak už budeme mať všetky časti masy rovnomerne vymiešané tak z nej môžeme začať tvarovať malé v priemere asi 2 až 3 cm guličky. 

 
2.

Rozohrejeme si panvicu s olejom a guličky restujeme do zlatohneda. V tom istom oleji 6 – 8 minút opražíme spolu cibuľu so zázvorom a cesnakom. Následne znížime teplotu pod panvicou na minimum. 

3.

Do panvice pridáme mletý koriander a všetko spolu o pražíme približne 30 sekúnd. Následne pridáme mletý rímsky kmín, mleté chilli, kurkumu a pražíme ďalších 30 sekúnd. Zvýšime teplotu a do stredu panvice pridáme 2 čl paradajkového pretlaku. 

4.

Všetko spolu vymiešame do podoby hustej pasty. Pridáme teplú vodu, soľ a privedieme k varu. Pridáme mäsové gule, prikryjeme a povaríme 10 minút. Následne to jemne premiešame a prikryté povaríme ešte 5 minút. 

5.

Odkryjeme, pridáme hrach a na masle prepraženú garam masalu. Premiešame a odkryté chvíľu povaríme aby nám omáčka zhustla. Úplne nakoniec vmiešame čerstvý koriander a máme hotovo.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnak
Budete prekvapení, čo dokážu! Začnite používať tieto zázračné koreniny a bylinky a vaše telo sa vám poďakuje
Začnite dochucovať bežné jedlá týmito liečivými špéciami a vaše telo sa vám poďakuje. Ktoré to sú?
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Domáce korenie Garam masala
Garam masala
Garam masala je aromatická zmes korenia z Indie. Táto zmes tvorí základ mnohých indických karí. Keďže je...
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...