Pridať recept

Jablkový mrežovník

16
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
múka hladká
250 g
múka polohrubá
2 ks
vajce
1 ks
Hera
200 g
cukor práškový
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
kypriaci prášok do pečiva

Plnka:

1 kg
strúhané jablká
2 ks
škoricový cukor
ks
cukor a hrozienka

postup

Tradičný jablkový mrežovník má u nás veľkú obľubu. Toto je na obrázku polovičná dávka, polovica je urobená ako pité.

1.

Na pracovnej doske zmiešame a spolu rozmrvíme Heru, múku, práškový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a potom pridáme 2 celé vajcia a urobíme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Druhú časť cesta dáme do chladničky.

 
2.

Strúhame jablká, ktoré podľa chuti osladíme kryštálovým cukrom s hrozienkami nanesieme rovnomerne na cesto.

3.

Zvyšné cesta rozvaľkáme a vykrajujeme plátky cca 2 cm hrubé, ktoré pokladáme na koláč a vytvoríme tak mriežku. Pečieme v rúre do ružova. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať