Jablkový mrežovník
ingrediencie
Plnka:
postup
Tradičný jablkový mrežovník má u nás veľkú obľubu. Toto je na obrázku polovičná dávka, polovica je urobená ako pité.
Na pracovnej doske zmiešame a spolu rozmrvíme Heru, múku, práškový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a potom pridáme 2 celé vajcia a urobíme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Druhú časť cesta dáme do chladničky.
Strúhame jablká, ktoré podľa chuti osladíme kryštálovým cukrom s hrozienkami nanesieme rovnomerne na cesto.
Zvyšné cesta rozvaľkáme a vykrajujeme plátky cca 2 cm hrubé, ktoré pokladáme na koláč a vytvoríme tak mriežku. Pečieme v rúre do ružova. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.