Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Polievka zo zelenej tekvice a cíceru

ingrediencie

1 ks
veľká zelená/biela tekvica (bez šupky a jaderníka)
2 ks
šalviový lístok
cesnak
1 ks
kvaka
1 hrnček
uvarený cícer
soľ
biele korenie
muškátový oriešok

postup

Zelená tekvica práve dozrela a z nej si viem vždy vychutnať niečo ako placky, nakyslo polievky, alebo ako som skúšala aj na „raw“ spôsob cestovín. Táto polievka je zas krémová. U nás už taký zvyk, že aj na tanieri máme radi veľa a veľa dobrého hlavne. Ak postupujete šetrne k ingredienciám a neprevaríte ich zbytočne, polievka ako hlavné jedlo môže byť zdrojom živín a dobrých kalórií. Do tejto so pustila aj pár „nezdravých“ ingrediencií, ktoré som vyrábala pre recept jedného klienta a zostali mi – čipsy zo šalvie a čipsová zemiaková šupka. Viete ako chutili u nás doma? Všetko sa zjedlo. Som zástancom hry na tanieri. Aby bolo nielen hodnotné jedlo a bohaté na výživu, ale aj rýchle, chutné, pekné...vláčne, chrumkavé, lahodné, voňavé, jednoducho mňam! Cícer si treba predvariť, alebo použiť sterilizovaný alebo zvyšok z hummusu ako som použila ja. Tekvicu môžete šúpať a nemusíte, ak viete odkiaľ je a či na šupku niekto nenalial za kýbeľ pesticídov. Jadierka zo stredu vždy vydlabem, raz som to skúšala uvariť a rozmixovať, ale drobné kúsky obalov z jadierok zostali aj po „superskom“ silnom mixéri a nebolo to moc ono.

1.

Na oleji osmahneme na kocky nakrájanú tekvicu a kvaku. Pridáme cesnak, cícer a prehrejeme miešaním aby nasiakli chute do ingrediencií. Zalejeme vodu a povaríme tak, aby tekvica zmäkla.

2.

Vývar scedíme, masu dáme do mixéra, posolíme a pridáme korenie (muškátový oriešok a šalviu). Vymixujeme do hladka a vývarom môžeme doriediť ak je zmes príliš hustá. To príliš je na vás, my máme radi príliš husté.

3.

TIP: do menšieho hrnčeka nalejte repkový, alebo slnečnicový alebo kokosový tuk a rozpáľte ho. Osušené lístky šalvie a šupky zo zemiakov vyfritujte a nechajte odkvapkať na papieri. Nielenže navoňajú olej šalviovou vôňou, ale budú chrumkavou súčasťou už aj tak výbornej polievky. K tejto polievke sa hodia aj cesnakové krutóny.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.