Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový dezert z tofu so slzovkou na karamele

ingrediencie

200 g
biele bio tofu
2 PL
javorový sirup
5 ks
jahody
3 ks
mrazená marhuľa
1 ks
vydlabaný mladý thajský kokos dužina (pokojne si namočte aj strúhaný kokos)
2 PL
slzovky uvarenej na al dente
4 PL
kokosový cukor
trochu
šťava z jedného pomaranča
1 hrsť
vlašské orechy

postup

O slzovke som napísala aj článok :)

1.

Do mixéra dajte tufu, umyté jahody, sirup a marhule s thajským kokosom. Vymixujte do hladka. Vylejte do vychladeného pohára a ešte na chvíľku dajte do chladničky, zatiaľ si pripravíme slzovku .

2.

Zohrejte panvicu. Pridajte vopred uvarenú slzovku. Prehrejte a posypte kokosovým cukrom. Pridajte orechy. Keď zmes bude horúca, prelejte ju pomarančovo šťavou a nechajte tekutinu vypariť tak, aby orecha a slzovka neprihoreli, karamelík má byť pekne lepkavý 😊.

3.

Vytiahnite tofu dezert z chladničky a posypte vychladenú zmes horúcou slzovkou s orechami. Ako čerešničku na torte môžete použiť jahodu na dezerte 😊. Dostanete energetickú lahôdku s nízkym GI, vegánsku, dobre tráviteľnú. Dobrú chuť.!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pohánková múka
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Prehľad bezlepkových múk - ktorú a kam vhodne použiť
Kde sú tie časy, kedy v obchodoch v regáli boli v ponuke len hladká, hrubá a polohrubá múka? Dnes už v obchodoch...
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...