Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový dezert z tofu so slzovkou na karamele

ingrediencie

200 g
biele bio tofu
2 PL
javorový sirup
5 ks
jahody
3 ks
mrazená marhuľa
1 ks
vydlabaný mladý thajský kokos dužina (pokojne si namočte aj strúhaný kokos)
2 PL
slzovky uvarenej na al dente
4 PL
kokosový cukor
trochu
šťava z jedného pomaranča
1 hrsť
vlašské orechy

postup

O slzovke som napísala aj článok :)

1.

Do mixéra dajte tufu, umyté jahody, sirup a marhule s thajským kokosom. Vymixujte do hladka. Vylejte do vychladeného pohára a ešte na chvíľku dajte do chladničky, zatiaľ si pripravíme slzovku .

2.

Zohrejte panvicu. Pridajte vopred uvarenú slzovku. Prehrejte a posypte kokosovým cukrom. Pridajte orechy. Keď zmes bude horúca, prelejte ju pomarančovo šťavou a nechajte tekutinu vypariť tak, aby orecha a slzovka neprihoreli, karamelík má byť pekne lepkavý 😊.

3.

Vytiahnite tofu dezert z chladničky a posypte vychladenú zmes horúcou slzovkou s orechami. Ako čerešničku na torte môžete použiť jahodu na dezerte 😊. Dostanete energetickú lahôdku s nízkym GI, vegánsku, dobre tráviteľnú. Dobrú chuť.!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...