Jahodový dezert z tofu so slzovkou na karamele
ingrediencie
postup
O slzovke som napísala aj článok :)
Do mixéra dajte tufu, umyté jahody, sirup a marhule s thajským kokosom. Vymixujte do hladka. Vylejte do vychladeného pohára a ešte na chvíľku dajte do chladničky, zatiaľ si pripravíme slzovku .
Zohrejte panvicu. Pridajte vopred uvarenú slzovku. Prehrejte a posypte kokosovým cukrom. Pridajte orechy. Keď zmes bude horúca, prelejte ju pomarančovo šťavou a nechajte tekutinu vypariť tak, aby orecha a slzovka neprihoreli, karamelík má byť pekne lepkavý 😊.
Vytiahnite tofu dezert z chladničky a posypte vychladenú zmes horúcou slzovkou s orechami. Ako čerešničku na torte môžete použiť jahodu na dezerte 😊. Dostanete energetickú lahôdku s nízkym GI, vegánsku, dobre tráviteľnú. Dobrú chuť.!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.