Pridať recept

Jablkovo-makový koláč

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
250 g
maslo/hera, palmarín
200 g
práškový cukor
2 ks
vajcia
1 ks
prášok do pečiva

Maková plnka:

230 g
mletý mak
2 PL
práškový cukor

Jablková plnka:

750 g
jablká
ks
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
ks
mletá škorica

postup

Koláčik je vynikajúci, mak s jabĺčkami je výborná kombinácia.

1.

Cesto: z preosiatej múky, prášku do pečiva, práškového cukru, masla a vajíčok vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme zabalené v potravinárskej fólii do chladničky.

 
2.

Maková plnka: mletý mak zmiešame s práškovým cukrom.

3.

Jablková plnka: jablká očistíme, ošúpeme a postrúhame nahrubšie, pridáme vanilkový cukor, škoricu a kryštálový cukor podľa chuti.

4.

Cesto vyberieme z chladničky. Rozdelíme na polovicu. Jednu časť rozvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka na vymastený a pomúčený hlbší plech. Rozmer 30x40 cm. Na cesto navrstvíme makovú plnku a na makovú plnku jablkovú. Druhú časť cesta rozvaľkáme a položíme na jablkovú plnku. Popicháme vidličkou a upečieme. Teplota 180°C 30 minút, alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné.

5.

Povrch posypeme práškovým cukrom. Necháme vychladnúť, pokrájame a podávame. Šťava z jabĺk prejde do makovej plnky, ktorá tak nebude suchá, ale výborná šťavnatá. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať