Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkovo-makové muffiny

16
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
polohrubá múka /hrnček 250 ml/
1/2 hrnček
práškový cukor
1/2 balíček
prášok do pečiva
2 ks
vajcia
1/2 hrnček
rastlinný olej
1 hrnček
mlieko
1 ks
väčšie jablko
3 PL
nemletý mak

postup

Muffiny pečiem veľmi rada, ich príprava trvá minimum času a dajú sa vykúzliť vo veľa variantách.

1.

Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme, pridáme práškový cukor a premiešame. Vajíčko, olej a mlieko rozšľaháme a pridáme k múke. Všetko spolu zmiešame.

2.

Jablko očistíme a nakrájame na menšie kúsky, primiešame k cestu aj s nemletým makom. Všetko spolu vymiešame dohladka.

3.

Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a naplníme cestom do 2/3. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút alebo podľa potreby.

4.

Povrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie alebo iba posypeme práškovým cukrom. Ja som použila citrónovú polevu. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.