Pridať recept

Pribináčikové muffiny

ingrediencie

210 g
hladká múka špeciál
110 g
jemný kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor´
1/2 balíček
prášok do pečiva
1 PL
rozpustené vychladnuté maslo
10 PL
rastlinný olej
8 PL
polotučné mlieko
2 ks
vajcia

Náplň:

200 ml
smotana na šľahanie (33 %)
125 g
jemný tvaroh bez hrudiek
1/2 balíček
Créme Olé puding bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
ks
práškový cukor
ks
mlieko podľa potreby

postup

Muffiny sú výborné, vhodné na nedeľu a hodia sa aj na slávnostné príležitosti:))

1.

Do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme cukor a premiešame.

 
2.

V druhej miske vyšľaháme vajcia s vanilkovým cukrom, pridáme 5 polievkových lyžíc mlieka, 10 lyžíc oleja, maslo a prisypeme sypkú zmes, 3 polievkové lyžice mlieka a vareškou dobre premiešame. Ak je cesto husté, pridáme ešte mlieko podľa potreby.

3.

Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a naplníme do 2/3 cestom a upečieme. Teplota 180°C 20 minút. Údaje sú orientačné. Každý sa musí riadiť svojou rúrou. Necháme vychladnúť. Vrchnú časť muffin odkrojíme a pomocou cukrárenského vrecka ozdobne nanesieme náplň na spodnú časť a prikryjeme vrchnou časťou. Povrch posypeme práškovým cukrom. Odložíme do chladu. Dobrú chuť!

4.

Náplň: v miske zmiešame tvaroh, smotanu na šľahanie, práškový cukor 1 až 2 polievkové lyžice. Pomaly prisypeme puding Créme Olé a elektrickým šľahačom vyšľaháme na požadovanú hustotu. Ak je náplň hustá, prilejeme podľa potreby mlieko.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať