Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cviklovo-čokoládové mafiny

12
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
menšia cvikla
1 hrnček
hladká múka
2 ks
vajcia
3/4 hrnček
cukor
5 PL
kokosový olej
1 PL
Kypriaci prášok s vínnym kameňom Dr.Oetker
50 g
horká čokoláda
1 hrnček
mlieko (možno menej)
2 PL
kakaový prášok

postup

Skúšala som nový recept. Chuťovo sa vydarili. Sú to hrnčekové mafiny.

1.

Cviklu uvaríme, necháme vychladnúť. Potom ju najemno nastrúhame. Sypké suroviny dáme do misky (múka, kakao, cukor, kypriaci prášok). Zmiešame. V druhej miske zmiešame tekuté suroviny. Kokosový olej nahrejeme, pridáme do tekutých surovín (mlieko, vajcia a 3/4 hrnčeka cvikly).

2.

Obidva obsahy misiek spojíme a vytvoríme cesto. Plníme do košíčkov. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. cca 20 min. Podávame ozdobené šľahačkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.