Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cviklovo-čokoládové mafiny

12
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
menšia cvikla
1 hrnček
hladká múka
2 ks
vajcia
3/4 hrnček
cukor
5 PL
kokosový olej
1 PL
Kypriaci prášok s vínnym kameňom Dr.Oetker
50 g
horká čokoláda
1 hrnček
mlieko (možno menej)
2 PL
kakaový prášok

postup

Skúšala som nový recept. Chuťovo sa vydarili. Sú to hrnčekové mafiny.

1.

Cviklu uvaríme, necháme vychladnúť. Potom ju najemno nastrúhame. Sypké suroviny dáme do misky (múka, kakao, cukor, kypriaci prášok). Zmiešame. V druhej miske zmiešame tekuté suroviny. Kokosový olej nahrejeme, pridáme do tekutých surovín (mlieko, vajcia a 3/4 hrnčeka cvikly).

2.

Obidva obsahy misiek spojíme a vytvoríme cesto. Plníme do košíčkov. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. cca 20 min. Podávame ozdobené šľahačkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.