Krémová hrachová s oštiepkom
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
konzervy
hrach
1
téglik
kyslá smotana
1
ks
cibuľa
ks
olej olivový
ks
soľ
ks
majoránka
2
strúčiky
cesnaku
ks
čierne korenie
180
g
neúdený oštiepok
1
ks
veľký zemiak
postup
Hrachová polievka, ktorú uvaríte rýchlo a pre svoju krémovú konzistenciu a dobrú chuť rýchlo aj zmizne z tanierov.
1.
Na oleji speníme do zlatista cesnak s cibuľou, pridáme nakrájaný zemiak a zalejeme vodou podľa potreby, aby polievka zostala krémová. Osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou a necháme variť, kým budú zemiaky mäkké. Nakoniec pridáme hrach z konzerv a necháme prejsť varom.
2.
Uvarenú polievku rozmixujeme. Naservírujeme na taniere, nastrúhame oštiepok, ozdobíme kyslou smotanou. Môžeme podávať aj s krutónmi. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sedita123123
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.