Pridať recept

Krémová hrachová s oštiepkom

4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 konzervy
hrach
1 téglik
kyslá smotana
1 ks
cibuľa
ks
olej olivový
ks
soľ
ks
majoránka
2 strúčiky
cesnaku
ks
čierne korenie
180 g
neúdený oštiepok
1 ks
veľký zemiak

postup

Hrachová polievka, ktorú uvaríte rýchlo a pre svoju krémovú konzistenciu a dobrú chuť rýchlo aj zmizne z tanierov.

1.

Na oleji speníme do zlatista cesnak s cibuľou, pridáme nakrájaný zemiak a zalejeme vodou podľa potreby, aby polievka zostala krémová. Osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou a necháme variť, kým budú zemiaky mäkké. Nakoniec pridáme hrach z konzerv a necháme prejsť varom.

 
2.

Uvarenú polievku rozmixujeme. Naservírujeme na taniere, nastrúhame oštiepok, ozdobíme kyslou smotanou. Môžeme podávať aj s krutónmi. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať