Tradičné talianske lasagne
ingrediencie
postup
Lasagne máme veľmi radi. Vždy nám pripomenú atmosféru dovolenky v Taliansku. Harmónia chutí a vôní paradajok, hovädzieho mäsa, parmezánu a bazalky má skutočne niečo do seba:)
Boloňská omáčka: mäso umyjeme, nakrájame na drobné kúsky a zomelieme. Na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a na plátky pokrájaný cesnak. Pridáme mleté mäso, krátko osmahneme, aby sa zatiahlo, okoreníme, osolíme a ochutíme bazalkou. Zalejeme vínom a paradajkovým pyré, môžeme pridať aj pokrájané čerstvé paradajky. Dusíme cca 30 minút.
Syrová omáčka: z rozpusteného masla a múky urobíme zásmažku, do ktorej za miešania postupne pridávame mlieko, aby sa v omáčke neurobili hrudky. Osolíme a ochutíme štipkou nastrúhaného muškátového orieška. Keď zhustne, syrovú omáčku odstavíme z ohňa a pridáme nastrúhaný syr.
Zapekaciu misu vymažeme olivovým olejom. Na dno dáme vrstvu mäsovej boloňskej omáčky, potom syrovú omáčku a nakoniec poukladáme cestoviny. Vrstvy striedame v tomto poradí. Končíme syrovou omáčkou. Pečieme cca 40 minút pri teplote 175 °C. Lasagne podávame ozdobené čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.