Pridať recept

Zapekané pappardele s tuniakom a vajcom

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
cestoviny pappardelle
2 konzervy
Tuniak Calvo
1 ks
cibuľa
1 ks
paprika červená
ks
mladá cibuľka - vňať
3 PL
olivový olej
ks
maslo na vymazanie zapekacej misy
ks
soľ
ks
čierne korenie
4 ks
vajce
100 g
strúhaný syr parmezán
1 dl
mlieko

postup

Tieto talianske široké a dlhé rezance vyčaria večeru pre celú rodinku. Naviac, zapekané s čerstvo orestovanou a chrumkavou zeleninou, tuniakom a vajcom všetkým veru aj zachutia.

1.

Pappardelle uvaríme al dente v osolenej vode s pár kvapkami oleja. Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájanú červenú papriku a nakoniec nasekanú vňať z mladej cibuľky. Zmiešame spolu s cestovinami.

 
2.

Zapekaciu formu vymažeme maslom a pripravenú zmes vložíme do nej. Na vrch poukladáme kúsky tuniaka. Vajcia rozšľaháme s mliekom, osolíme a okoreníme a vylejeme na cestoviny. Posypeme syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na cca 175 °C. Dobrú chuť:)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať