Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová polievka zo sušeného hrachu s párkom

ingrediencie

200 g
suchý hrach
1 ks
malá cibuľa
sol, bobkový list, hladká múka, olej, majorán,
500 ml
mlieko
2 ks
párok

postup

Výborná polievočka.

Suchý hrach môžeme pred varením namočiť. Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu. Pripravíme si z trochou múky zápražku. Zalejeme trochou teplej vody, miešame a pridáme hrach, soľ a bobkový list. Varíme, pokiaľ nie je hrach rozvarený. Z mlieka a hladkej múky pripravíme zátrepku. Tú opatrne vmiešame do hrnca, necháme prevrieť. Ku koncu varenia môžeme pridať nadrobno pokrájané párky.Pridáme majorán a dochutíme. Podávame s chlebíkom,alebo s iným pečivom, dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...