Pridať recept

Nátierka z hokkaida

4
porcie
24
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
menšia tekvica hokkaido
3 strúčiky
cesnaku
1 stonka
petržlenová vňať
1 PL
kyslá smotana
2 PL
olivový olej
ks
soľ

postup

Táto nátierka má úžasnú farbu a ešte lepšiu chuť.

1.

Tekvicu hokkaido si umyjeme, rozrežeme a zbavíme dužiny. Poprerezujeme na menšie kúsky. Dáme na plech, polejeme olivovým olejom a dáme piecť približne na 15-20 minút.

 
2.

Upečenú tekvicu môžme zbaviť šupky, no nemusíme. Pridáme očistený cesnak, soľ a čerstvú petržlenovú vňať. Rozmixujeme pomocou tyčového mixéra.

3.

Na záver k nátierke primiešame približne lyžicu kyslej smotany (prípadne bieleho jogurtu).

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Narezať tekvicu môže byť ťažké a často i nebezpečné. Tu je zopár rád, ako to urobiť s ľahkosťou.
Hokkaido tekvica v akcii. Hlavné jedlo a nátierka jednou ranou
K tejto polievke netreba dodať nič viac, len že je výborná. Jednoduchý recept, počas ktorého prípravy...