Pridať recept

Čokodezert z arašidov a sušených sliviek s mätou a bez pečenia

Čokodezert z arašidov a sušených sliviek s mätou a bez pečenia
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

200 g
namočené arašidy
2 PL
tahini
10 ks
mäkké sušené slivky
4 PL
kakao
2 ks
banán (alebo jedno avokádo)
10 ks
čerstvé lístky mäty
podľa chuti
slivkový sirup (alebo agáve, či datľový

postup

Vždy sa teším, najmä v lete keď nemusím byť nad hrncami a dávať do vyhriatej kuchyne ešte viac tepla. Takáto mlska vznikla zmiešaním pár ingrediencií ale pri mixovaní orieškov som sa teda spolu s mixérom riadne narobila. A potom som aj tak rozohriala pec, lebo bolo treba chleba piecť. Kváskový. Podľahla som. Veď aj pár receptov pripojím neskôr. Ale na taký domáci krajec sa aj táto čoko nátierka výborne hodí. Vhodným tipom pre alergikov na kakao je skúsiť mletý tmavý karob. Chuť bude samozrejme úplne iná, ale farba bude čokoládová 😊. Aj tie sušené slivky v recepte ju dotiahnu a podčiarknu jej chuť. Arašidy sú strukovina, ale nahradiť ich môžete aj orechmi ako vlašské, kešu či lieskovce.

1.

Použiť môžete aj hotovú, ale príprava čerstvej je jednoduchá. Na vyrobenie arašidovej pasty je dobré mať arašidy aspoň deň vopred namočené vo vode a prelievať po pár hodinách do čistej. Pri mixovaní môžete použiť aj trošku čistej vody aby pasta bola hladká.

 
2.

Sušené slivky vymixujte zvlášť s mätou a banánom a potom primiešajte do arašidovej pasty. Primiešajte aj zvyšné ingrediencie alebo ich spolu dajte do mixéra. Pasta bola hutná a chutná 😊

3.

Tip: ak chcete vyrobiť pasty viac, nemiešajte ju s ovocím. Ovocie môžete použiť tesne pred jedením, pasta sa tak s ním aj rozriedi a nebude sa lepiť na zuby 😊. Ak nasekáte pár arašidov a opražíte ich a potom nimi posypete dezert, dostanete ešte výraznejšiu chuť. A viete čo? Toto je super aj ako zmrzlina ak máte zmrzlinovač. V tom prípade pridajte viac banánov aby zmes bola pre zmrzlinovač redšia.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať