Pridať recept

FOTORECEPT: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom

Fotorecept: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
Zdroj: vlastina1952
20
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
1 ks
sušené droždie Dr. Oetker na 500 g muky
2 ČL
cukor
250 ml
vlažné mlieko
1/2 ČL
soľ
1 dl
olej

Na vrch:

1 pohár
džem z tekvice hokaido (tekvica, variť s cukrom a gelfixom)
1 konzerva
čučoriedky z kompótu
1 pohár
černicový džem
ks
posýpka ( muka, maslo, cukor)
2 hrste
strúhané mandle

postup

Mali sme chuť na sladké, doma ničoho nič, ale predsa sa koláčik podarilo upiecť z domácich surovím.

1.

Droždie, cukor a mlieko zmiešame, vytvorí sa kvások. V miske pridáme múku, soľ,olej, vypracujeme cesto. Toto necháme vykysnúť.

 
2.

Na veľký plech rozprestrieme cesto, nevaľkala som, len roztlačila rukou. Zliala som si čučoriedky kompótu. V špajzi bol černicový džem, aj džem z tekvice Hokaido. Vo vrstvách som ozdobila koláč.

Fotorecept: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
Fotorecept: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
Zdroj: vlastina1952
3.

Z múky, masla a cukru som pripravila posýpku, pridala som aj mleté mandle.

Fotorecept: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
Fotorecept: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
Zdroj: vlastina1952
4.

Takto pripravený plech s koláčom som dala do vyhriatej rúry na 200st.,piekla som cca40 minút.

Fotorecept: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
Fotorecept: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
Zdroj: vlastina1952
5.

Krásne upečený koláčik je chrumkavý. Dobrú chuť.

Fotorecept: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
Fotorecept: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
Zdroj: vlastina1952
6.

Najdôležitejšia ingrediencia...tekvica Hokaido. Máme ju radi na sladko aj na slano.

Fotorecept: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
Fotorecept: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
Zdroj: vlastina1952
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať