FOTORECEPT: Kysnutý koláč s čučoriedkam a tekvicovým džemom
20
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
1
ks
sušené droždie Dr. Oetker na 500 g muky
2
ČL
cukor
250
ml
vlažné mlieko
1/2
ČL
soľ
1
dl
olej
Na vrch:
1
pohár
džem z tekvice hokaido (tekvica, variť s cukrom a gelfixom)
1
konzerva
čučoriedky z kompótu
1
pohár
černicový džem
ks
posýpka ( muka, maslo, cukor)
2
hrste
strúhané mandle
postup
Mali sme chuť na sladké, doma ničoho nič, ale predsa sa koláčik podarilo upiecť z domácich surovím.
1.
Droždie, cukor a mlieko zmiešame, vytvorí sa kvások. V miske pridáme múku, soľ,olej, vypracujeme cesto. Toto necháme vykysnúť.
2.
Na veľký plech rozprestrieme cesto, nevaľkala som, len roztlačila rukou. Zliala som si čučoriedky kompótu. V špajzi bol černicový džem, aj džem z tekvice Hokaido. Vo vrstvách som ozdobila koláč.
3.
Z múky, masla a cukru som pripravila posýpku, pridala som aj mleté mandle.
4.
Takto pripravený plech s koláčom som dala do vyhriatej rúry na 200st.,piekla som cca40 minút.
5.
Krásne upečený koláčik je chrumkavý. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
vlastina1952
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.