Pridať recept

Skyr sóda chlieb

12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
hladká múka
1 KL
jedlá sóda
1/2 KL
soľ
300 ml
Skyr natur
80 ml
voda

postup

Predhrejeme rúru na 190°C. Do misky dáme múku, soľ a jedlú sódu, všetko premiešame vidličkou. Zmes zalejeme Skyrom, vodou a všetko rýchle dôkladne premiešame, pokým nevznikne cesto. V prípade potreby môžeme prisypať trochu múky na spevnenie. Cesto vyklopíme na zľahka pomúčený valec a ručne ho váľame asi pol minúty. Potom ho v tvare nízkeho bochníka dáme na vopred vymazaný plech a nožom na jeho povrchu dvakrát zarežeme do tvaru X. Chleba pečieme asi 45 minút, potom ho necháme pár minút vyhladiť, zabalíme do mierne vlhkej utierky a počkáme, pokiaľ nevychladne úplne. Následne ho už môžeme krájať na plátky a podávať.

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako rýchlo rozmraziť chlieb? Tento geniálny TRIK mi poradila moja babička, opäť krásne chrumkavý a ako
Ako rýchlo rozmraziť chlieb? Tento geniálny TRIK mi poradila moja babička, opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý, na toto si však dávajte pozor!
Tvrdý zmrazený chlieb, keď ráno potrebujeme rýchlo niečo zjesť, je jednou z typických ranných ťažkostí...
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...