Pridať recept

Východniarske kurča pod pivom

ingrediencie

1/2 kg
kuracie prsia
2 ks
cesnak (podľa toho, ako to máte radi)
2 ks
cibuľa
ks
korenie karí
ks
mleté čierne korenie
ks
podrvená rasca
ks
mletý majorán
ks
bylinky (bazalka, rozmarín...)
ks
pivo
ks
kečup (najlepšie domáci)
ks
horčica
ks
maslo
ks
bravčová masť (po našom šmaľec)
ks
soľ

postup

Tento recept vznikol úplnou náhodou, keď som nemal doma nič konkrétne čo by sa dalo zjesť a ovládol ma hlad. Tak som si otvoril pivo a na varenie využil zmes potravín s názvom ´čodomdá´. :)

1.

Otvoríme si pivo (aj tak ho cele nespotrebujeme na varenie) a rozpustíme na slabom ohni v hlbokej panvici, alebo v hrnci maslo a bravčovú masť.

 
2.

Keď to máme všetko rozpustené pridáme na drobno narezanú cibuľu a rozpučený cesnak. Nasolíme to a varíme pod pokrievkou až do zlatista/priesvitna.

3.

Keď máme takto pripravenú cibuľu, pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kocky a stále na pomalom ohni varíme/dusíme, kým nie je na povrchu zreteľne vidno svalové vlákna. Vtedy pridáme koreniny (Nemusíte použiť presnie tie, ktoré som uviedol ja. Ide o to, aby to chutilo hlavne vám).

4.

Mäso ďalej dusíme na slabom ohli s korením, až nakoniec pridáme kečup, horčicu a trochu piva pre prípad, že by chuť horčice, alebo kečupu chcela prevažovať. Pivo tie chute spoľahlivo vyváži.

5.

Maso necháme takto podusiť ešte cca 10 minút. V prípade veľmi riedkej omáčky odporúčam pridať maslo.

6.

Maso podávame čerstvo uvarené, najlepšie s ryžou a pivom, ktoré sme nespotrebovali celé, pokiaľ nebolo počas varenia vypité :).

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
vo.key
19.3.2022 11:09 | |
+0 -0
Nápis na mäkkej saláme zo separovanej kuraciny z Mecomu, ktorá obsahovala 16 éčok: "My vieme, čo vám chutí!"
Taolina
16.3.2018 17:49 | |
+1 -0
Inšpirovala som sa týmto receptom, trošku som ho pozmenila a musím povedať že to bolo výborné :) chválim