Pridať recept

Domáci francúzsky krémeš / francúzska kocka

16
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
1 liter
mlieko
1 ks
vanilkový cukor´
3 PL
kryštálový cukor
3 ks
Zlatý klas Dr.Oetker
3 ks
vajcia
1/2 liter
smotana šľahačková 33%
2 ks
stužovač šľahačky
2 PL
práškový cukor
ks
čokoládová poleva

postup

Výborný zákusok, ktorý pripravíte z lístkového cesta, jemného pudingu a čokoládovej polevy.

1.

Rozmrazené lístkové cesto som rozdelila na polovicu. Každú som rozvaľkala natenko. Cesto dám na vymastený plech. Cesto som na plechu popichala vidličkou, aby sa nevydúvalo.

 
2.

Takto upečieme obidva pláty. Rúru som vyhriala na 200°C, piekla som do ružova asi 15 minút.

3.

Z 3 vajec oddelím bielky od žĺtka, žĺtka dám do mlieka a bielky vyšľahám s pr. cukrom do tuha.

4.

Do mlieka vysypem Zlaté klasy, vanilkový a kr. cukor a zamiešam. Uvarím hustý puding. Keď je puding uvarený, hneď pridám doň vyšľahaný sneh a zamiešam. Keď je dobre premiešaný, puding som natrela na jeden upečený plát cesta. Kým mi puding vychladne, spravím šľahačku.

5.

1/2 litra šľahačky vymiešam s jedným vanilkovým cukrom a 2 balíčkami Smetafixu - stužovač šľahačky.

6.

Hotovú šľahačku rozotriem na dobre vychladený puding a položím naň druhý plát cesta. Vrch potriem čokoládovou polevou. Stuhnutý koláč pokrájam na kocky.

Domáci francuzký krémeš.
Domáci francuzký krémeš.
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémeš z lístkového cesta
Najlepšie recepty na dokonalý krémeš bez čakania: Takto vám už plnka NIKDY nevytečie a vždy sa podarí nakrájať, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo cez víkend upiecť alebo vás len prepadla chuť na sladké? Máme pre vás úžasné...
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.