Dalmatínske rezy
ingrediencie
Na poliatie:
Krém:
Na ozdobu:
postup
Výborný koláčik
Suroviny na cesto rozdelíme. Vajcia oddelíme bielka, žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do neho po častiach pridávame, cukor, olej, múku s kypriacim práškom. Cesto kladieme na plech opatrený papierom na pečenie, po kôpkach, striedavo.
Zo žĺtkov s cukrom vyšľaháme hmotu, pridáme ostatné suroviny ( polovica z rozpisu) + kakaový prášok, a ak je cesto veľmi husté, pridáme mlieko. Cesto kladieme na prázdne miesta vedľa bieleho cesta na plechu.
Pečieme pri teplote 200st. cca 30 minút. Keď je koláč upečený a mierne vychladnutý, zalejeme ho mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor.
Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding. Po miernom ochladení do neho zašľaháme maslo. Krém je hotový, tento natrieme na upečený koláčik.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovadlom. Túto nanesieme na vychladnutý puding.
Čokoládu nastrúhame na jemno, posypeme koláčik, porciujeme a podávame. Najlepší je zachladený. Dobrú chuť.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.