Pridať recept

Dalmatínske rezy

16
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajec
12 PL
krupicový cukor
12 PL
polohrubá múka
2 PL
olej rastlinný
2 PL
kakaový prášok ( do polovice cesta)
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
100 ml
mlieko ( do polovice cesta)

Na poliatie:

500 ml
mlieko
5 PL
cukor

Krém:

1 liter
mlieko
3 ks
pudingový prášok čokoládový Dr.Oetker
10 PL
cukor
200 g
maslo

Na ozdobu:

100 g
kvalitná čokoláda
500 ml
šľahačka
ks
cukor do slahacky
1 ks
sťužovadlo šľahačky

postup

Výborný koláčik

1.

Suroviny na cesto rozdelíme. Vajcia oddelíme bielka, žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do neho po častiach pridávame, cukor, olej, múku s kypriacim práškom. Cesto kladieme na plech opatrený papierom na pečenie, po kôpkach, striedavo.

 
2.

Zo žĺtkov s cukrom vyšľaháme hmotu, pridáme ostatné suroviny ( polovica z rozpisu) + kakaový prášok, a ak je cesto veľmi husté, pridáme mlieko. Cesto kladieme na prázdne miesta vedľa bieleho cesta na plechu.

3.

Pečieme pri teplote 200st. cca 30 minút. Keď je koláč upečený a mierne vychladnutý, zalejeme ho mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor.

4.

Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding. Po miernom ochladení do neho zašľaháme maslo. Krém je hotový, tento natrieme na upečený koláčik.

5.

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovadlom. Túto nanesieme na vychladnutý puding.

6.

Čokoládu nastrúhame na jemno, posypeme koláčik, porciujeme a podávame. Najlepší je zachladený. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať