Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Datlový pudingáčik s čučoriedkami

10
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
ovsených vločiek
100 g
kokosu
100 g
datle
podla potreby
2 ks
Čokoládového pudingu
1 liter
plnotučného mlieka
300 g
Mrazených čučoriedok
1 balíček
Práškovej želatíny

postup

Tento recept je veľmi chutný a hlavne zdravý. Príprava je jednoduchá a je nepečený, takže ho len dáte na pár hodín vychladiť a môžete podávať. Fantázií sa tu medze nekladú, čo znamená, že ovocie a puding, ktorý použijete pri príprave môžete rôzne nakombinovať :)

1.

1 Dve až tri hodiny pred robením pudingáča zalejeme datle vodou, aby nám zmäkli a mohli sme ich bez problémov mixovať. Pripravíme si puding podľa návodu a dáme do vychladiť.

2.

Môžeme si urobiť korpus, do väčšej misky dáme vločky a zalejeme ich horúcou vodou až po okraj, necháme ich cca 10 minút odstáť. Pridáme k nim datle, kakao, kokos a vymixujeme. Ak sa Vám to zdá veľmi riedke, pridávajte po trošku kokosu, aby z toho vznikla lepkavá hmota. Hmotu utlačíme do papierom vystlanej formy a vylejeme naň vychladený puding. Pokiaľ si pripravíme čučoriedky, dáme si to vychladiť.

3.

Čučoriedky dáme do menšieho hrnca, pridáme trošku medu na osladenie, necháme 1-2 minúty povariť, zlejeme vodu a čučoriedky poukladáme na puding. Želatínu premiešame v šťave z čučoriedok, pridáme 200ml vody, povaríme 5 minút, necháme trošku vychladiť a polejeme vrch pudingáča. Dáme na pár hodín do chladničky a môžete podávať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať