Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Luxusné hokkaido s hubami na smotane

ingrediencie

1 ks
tekvica hokkaido
masliaky
300 ml
šľahačková smotana
1 dl
biele víno
2 ks
šalotka
3 strúčiky
cesnak
2 PL
nasekanej petržlenovej vňate alebo ligurčeka
muškátový oriešok
soľ
šafrán

postup

Je jeseň, obdobie tekvicové. Najradšej máme hokkaido, ale to zrejme každý, kto ju ochutnal správne pripravenú. Kombinácia s domácimi hubami – masliakmi bola rýchlym nápadom, ako nemusieť huby mraziť či predvárať alebo sušiť. Najlepšie je ich zjesť hneď. 😊 Tekvica sa rýchlo spracuje, takýto obed je hotový za pár minút. Hodila sa k nemu zemiaková kaša. Ak by ste mali pocit, že zemiaky s tukom ako maslo, alebo smotana spôsobia hyperglykémiu, môžete si ich vymiešať s prevarenou vodou. Také, na vegánsky spôsob. Ak je hokkaido pekne vypestované, bez kazov na šupke, viete aj šupku využiť. Niekedy býva tekvica „vyzdobená“ parazitmi a vtedy šupku orežem škrabkou alebo nožom. V tejto kombinácii môžete využiť aj liečivú silu kurkumy. Nahradiť ňou šafran. Alebo pridať kúsok zázvoru a namiesto smotany využiť lahodné kokosové mlieko.

1.

Na cibuľke osmahnite na rovnaké kocky nakrájanú tekvicu. Pridajte roztlačený cesnak, soľ, podlejte bielym vínom. Vyredukujte.

2.

Zalejte smotanou, pridajte huby a prevarte. Nastrúhajte muškátový oriešok, pridajte vňať a šafran. Prevarte na miernom ohni tak, aby sa smotana redukovala bez pripálenia. Podávajte v jamke na zemiakovej kaši. Dobrú chuť 😊

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...