Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tekvicové halušky s makom

ingrediencie

400 g
tekvicové pyré
400 g
uvarené zemiaky
250 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
soľ

Na posypanie:

mak
maslo
cukor

postup

1.

Surové zemiaky a tekvica majú cca rovnakú hmotnosť aj po uvarení, ale varila som z oboch surovín viac, takže som vážila uvarené. Zemiaky a tekvicu popučíme. Pridáme vajce a múku, vypracujeme cesto. Je lepkavé, redšie.

2.

Cez sitko na halušky nahádžeme do vriacej osolenej vody. Počkáme, kým halušky vyplávu a ešte chvíľu cca 3 min povaríme. Scedíme a podávame. Posypeme podľa chuti makom, cukrom a polejeme maslom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.