Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tekvicové halušky s makom

ingrediencie

400 g
tekvicové pyré
400 g
uvarené zemiaky
250 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
soľ

Na posypanie:

mak
maslo
cukor

postup

1.

Surové zemiaky a tekvica majú cca rovnakú hmotnosť aj po uvarení, ale varila som z oboch surovín viac, takže som vážila uvarené. Zemiaky a tekvicu popučíme. Pridáme vajce a múku, vypracujeme cesto. Je lepkavé, redšie.

2.

Cez sitko na halušky nahádžeme do vriacej osolenej vody. Počkáme, kým halušky vyplávu a ešte chvíľu cca 3 min povaríme. Scedíme a podávame. Posypeme podľa chuti makom, cukrom a polejeme maslom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.