Pridať recept

FOTORECEPT: Kuracie prsia s hroznom

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
1 ks
malá cibuľa
1 PL
škrobová múčka
4 PL
olej
2 PL
maslo
15 ks
bobule bieleho hrozna
15 ks
bobule červeného hrozna
250 ml
smotana na šľahanie aspoň 33% alebo na varenie
ks
soľ
ks
biele korenie (mleté)

postup

1.

Pripravíme si uvedené suroviny.

KURACIE PRSIA S HROZNOM
KURACIE PRSIA S HROZNOM
Zdroj: divoska4444
 
2.

Cibuľu restujeme na oleji + maslo.

KURACIE PRSIA S HROZNOM
KURACIE PRSIA S HROZNOM
Zdroj: divoska4444
3.

Kuracie prsia si nakrájame na kocky alebo rezančeky, osolíme, okoreníme a posypeme škrobovou múčkou. Dobre premiešame.

KURACIE PRSIA S HROZNOM
KURACIE PRSIA S HROZNOM
Zdroj: divoska4444
4.

Mäso pridáme k cibuli a restujeme do mäkka.

KURACIE PRSIA S HROZNOM
KURACIE PRSIA S HROZNOM
Zdroj: divoska4444
KURACIE PRSIA S HROZNOM
KURACIE PRSIA S HROZNOM
Zdroj: divoska4444
5.

Pridáme sladkú smotanu, chvíľu povaríme a v závere pridáme bobule hrozna. Ak sú bobule príliš veľké, tak ich prerežeme napoly. (Ja som použila len červené). Bobule hrozna už len prehrejeme a zmes odstavíme - už nevaríme.

KURACIE PRSIA S HROZNOM
KURACIE PRSIA S HROZNOM
Zdroj: divoska4444
6.

Podávame s prílohou podľa chuti: opekané zemiaky, ryža, kuskus, cestoviny...

KURACIE PRSIA S HROZNOM
KURACIE PRSIA S HROZNOM
Zdroj: divoska4444
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať