Pridať recept

Kapustniky

ingrediencie

3 šálky
chlebová múka
1 šálka
mlieko
1 ks
vajce
2 ČL
olivový olej
1 ks
sušené droždie

Plnka:

3 hrste
kyslá kapusta
2 ČL
cukor

postup

1.

Urobíme si kysnuté cesto zo sušeného droždia, múky, mlieka, vajca, olivového oleja a necháme kysnúť 1 h.

 
2.

Medzitým urobíme kapustu. Dáme cukor do hrnca, spravíme karamel, pridáme kapustu aj so šťavou, trošku dusíme, odstavíme a necháme vychladnúť.

3.

Z kysnutého cesta vytvarujeme guľky, troška stlačíme a plníme studenou kapustou. Bochníky potrieme vajíčkom a dáme piecť na 200 stupňou asi na 25 min.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať