Pridať recept

FOTORECEPT: Strašanka

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
varené zemiaky v šupke
2 ks
cibuľa väčšia
ks
bravčová masť
1 kg
kyslá kapusta
200 g
údená slanina
ks
soľ,čierne korenie,červená paprika

postup

Je to jednoduchý ale za to veľmi chutný a sýty receptík. Tento recept pochádza z tých babičkovských, ktoré sa varili voľakedy za čias, keď bolo treba nasýtiť veľa hladných krkov a rýchlo. Nechajte sa inšpirovať. Dá sa toto jedlo aj prispôsobiť našej dobe. Ja som to už robila aj ako prílohu k mäsu a bolo to výborné.

1.

Do hrnca si dáme variť zamiaky v šupke. Množstvo si samozrejme treba prispôsobiť podľa počtu osôb. Necháme vychladiť, očistíme a pokrájame buď na kocky, alebo na kolieska, keď sú zemiaky menšie. Podľa chutí ich osolíme a okoreníme.

Fotorecept:Strašanka.
Fotorecept:Strašanka.
Zdroj: anka813
 
2.

Na troche masti si osmažíme cibuľu do zlatohneda.

Fotorecept:Strašanka.
Fotorecept:Strašanka.
Zdroj: anka813
3.

Kyslú kapustu si premyjeme a vytlačíme z vody. Keď už má cibuľka peknú zlatohnedú farbu, pridáme k nej kyslú kapustu. Dochutíme mletou paprikou, mletým čiernym korením a troška soli.

Fotorecept:Strašanka.
Fotorecept:Strašanka.
Zdroj: anka813
4.

Na panvicu si dáme ďalšiu cibuľku, ku ktorej pridáme nakrájanú slaninku. Opražíme podľa potreby. (Kto si to chce ešte spestriť, môže pridať nakrájanú na kolieska údenú klobásku.)

Fotorecept:Strašanka.
Fotorecept:Strašanka.
Zdroj: anka813
5.

Keď je všetko hotové, na zemiaky vysypeme kapustu a opraženú slaninku.

Fotorecept:Strašanka.
Fotorecept:Strašanka.
Zdroj: anka813
6.

Hrniec prikryjeme pokrievkou a poriadne s ním zatrasieme, aby sa nám všetky suroviny premiešali – preto ten názov “strašanka”.

Fotorecept:Strašanka.
Fotorecept:Strašanka.
Zdroj: anka813
7.

Ak vám niečo zvýši na druhý deň, takto “odležané” jedlo bude chutiť ešte lepšie, pretože všetky chute sa dokonale spoja a ponúknu vám tak nezabudnuteľný kulinársky zážitok.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať