Pridať recept

ZÁVIN s dulami, jablkami a aróniou

20
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 balíčky
lístkové cesto
1 kg
dule
1 kg
jablko
100 g
arónia
1/2 ČL
mletá škorica
100 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce na potretie

postup

1.

Jablká umyjeme, olúpeme, rozčvrtíme, odstránime jadrovníky, nastrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme šťavu. Dule umyjeme, olúpeme, rozštvrtíme, vykôstkujeme a tiež nastrúhame. Pridáme cukor, škoricu a bobuľky arónie, každú mierne roztlačíme. Premiešame a všetko necháme uležať, aby sa cukor vsiakol.

ZÁVIN s dulami, jablkami a aróniou
ZÁVIN s dulami, jablkami a aróniou
Zdroj: PavelKar
 
2.

Pláty lístkového cesta rozmrazíme a každý vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. posypeme strúhankou. Do stredu dáme ovocnú zmes a rovnomerne rozotrieme. Ohneme konce cesta, aby šťava nevytiekla. Potom okraje cesta preložíme cez náplň a zlepíme rozšľahaným vajíčkom. Preložíme na plech, ktorý sme predtým pokvapkali studenou vodou. Povrch závinu potrieme vajíčkom a poprepichujeme vidličkou, aby závin pri pečení nepraskol. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ° C, po chvíli stlmíme na 180 ° C a pečieme 20 až 30 minút (do zlatista).

ZÁVIN s dulami, jablkami a aróniou
ZÁVIN s dulami, jablkami a aróniou
Zdroj: PavelKar
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať